INTERCANVI  A GRENOBLELa Coloma Sales de 4t d’ESO ha participat aquest curs en el programa de mobilitat Mobisudnord emmarcat en el conveni de col.laboració del Departament d’Educació i l’Académie de Grenoble.

Allà ha passat un mes unint estudis amb immersió lingüística i cultural.
La Coloma ens explica que ha representat per a ella aquest intercanvi i com l’ha aprofitat al màxim:La meva experiència a França va ser bona, una experiència de la qual vaig sortir reforçada tant amb el francès com personalment.

Considero que em va fer créixer en molts aspectes, vaig aprendre a conviure amb gent diferent de mi, noves persones que no sabia res d'elles, nous companys de classe, nous professors i com és lògic un nou idioma en tot, classes, cartells, senyals... això feia que t'haguessis d'interessar i prestar atenció al que estaves llegint per poder saber on anaves, que anaves a menjar o quina assignatura tocava. Al principi no va ser fàcil perquè tot era nou, des d'agafar un avió sola, a dormir en un internat amb 3 noies més, o el simple fet de portar uniforme, però a mesura que van passant els dies allò es converteix en la teva rutina. Allà tot era diferent, des de l'alimentació, als horaris, tant de classe (ja que una classe es podia allargar fins a les 18h) o als horaris de dinar i sopar, però com he dit abans tot era acostumar-se. La relació amb els companys de classe no va ser especialment bona amb els nois, ja que pensaven molt diferent de mi, però en canvi amb les noies va anar tot molt bé, anàvem a berenar juntes i compartíem molts moments, eren totes molt simpàtiques i agradables.

És una experiència que recomano perquè t'ajuda a créixer com a persona i a formar-te, jo repetiria aquesta oportunitat.

 

Coloma